“Løp til bussen” – Android-app’en som forteller deg om bussen din er forsinket

“Løp til bussen” – Android-app’en som forteller deg om bussen din er forsinket

For å lære meg litt om Android-programmering jeg har laget en enkel app. App’en er svært enkel, og har som eneste formål å vise sanntidsinfo for din neste reise med buss, bane, tog, trikk eller båt. Utgangspunktet mitt var at jeg enkelt ønsket å finne ut om jeg måtte løpe til bussen eller ikke, for jeg har altfor mange ganger løpt til bussen tidlig om morgenn, for så å bli stående å vente på den fordi den er forsinket.

I app’en søker du opp direkte-reiser fra punkt A til punkt B, så forteller app’en deg alle avganger (buss, trikk, etc) mellom de stoppestedene.

Eksempel på bruk: Jeg ønsker å reise fra Birkelunden til Brugata. App’en bruker autocomplete-funksjonalitet når jeg begynner å skrive.

 

 

 

 

Velger “Birkelunde (område)”, som inkluderer buss og trikk på Birkelunden. Trykker søk, og app’en spør Ruter om hvilke linjer jeg kan reise med, og info om faktisk tid for avgang. For de tre neste avgangene får jeg en nedtelling til faktisk avreisetid.

 

 

 

 

App’en holder oversikt over de siste opptil fem søkene jeg har gjort, slik jeg raskt kan søke opp de reisene. Typisk er det rundt fire eller frem direkteruter jeg bruker hver dag i forbindelse med pendling frem og tilbake til jobb, så de fleste direkte-reisene jeg trenger ligger enkelt tilgjengelig i app’en. Reisene i skjermbildet er bare eksempler.

 

 

 

 

App’en er veldig umoden, og har flere bugs og features som bør fikses, men i det store og hele fungerer den greit (i alle fall på min telefon til mitt bruk). App’en ligger på Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kenneho.runnow) for den som er interessert i å laste den ned.

Jeg har brukt Robolectric for testing av koden, og har en relativt grei test-dekning.

Kildekoden ligger her: https://github.com/kenneho/run-for-the-bus

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.